Bijles Nederlands schrijfvaardigheden

Taalvaardigheid – schrijfvaardigheden

Het vak Nederlands is een taal dat zich uitstrekt naar andere vakken op school: bijna elk vak is immers een taalvak, waar je schrijfvaardigheden voor nodig hebt.

Schrijfvaardigheden

Spijtig genoeg wordt er heden in het onderwijs weinig aandacht gegeven aan schrijfvaardigheden, zeker niet in de onderbouw. Het lijkt daarom of steeds meer leerlingen moeite hebben met het formuleren van goed geconstrueerde zinnen en moeite hebben om hun gedachten, de kennis, onder woorden te brengen in logisch opgebouwde zinnen. (Tegenwoordig leren ze zelfs geen punten en hoofdletters meer schrijven…)
Ik merk dat als jongeren betere zinnen leren schrijven, ze meer zelfvertrouwen krijgen: en niet alleen in het vak Nederlands maar ook in andere vakken. Voor alle vakken is het immers belangrijk dat je je gedachten, kennis en lesstof goed kan verwoorden en kan neerschrijven in goed geformuleerde antwoorden.

Meer informatie over studievaardigheden aanleren? Neem nu vrijblijvend contact op of bel 06 49 86 40 36


Ervaringen

“Ontzettend bedankt voor al je hulp tot zover. We zijn ontzettend blij dat onze zoon die in het VWO zit,met flinke stappen vooruit is gegaan, mede dankzij jouw hulp. Hij is wat zelfverzekerder, aangezien hij wat mooie cijfers heeft terug gekregen.” Aruna