huiswerkbegeleiding-lelystad

huiswerkbegeleiding/studievaardigheden

Het aanleren van studievaardigheden

De eerste 2 jaar in het voortgezet onderwijs worden jongeren overspoeld met veel vragen zoals: ‘Hoe moet ik iets leren? Hoe leer ik al die paragrafen van aardrijkskunde en geschiedenis? Moet ik alles van buiten leren? Hoe kan ik een samenvatting maken? Hoe leer ik die lange lijst van woordjes in het Frans en Engels? Wat is agendaplanning eigenlijk? Hoe breng ik structuur in mijn huiswerk zodat het overzichtelijk blijft? Hoe werk ik in mijn schriften en hou ik alles op orde?’

 

Op tijd goede studievaardigheden aanleren is van essentieel belang, want slim of niet, iedereen in het middelbaar onderwijs hoort gewapend te zijn met goede studievaardigheden. En dat kan je, net als andere dingen, aanleren! Minder slimme kinderen kunnen met goede studievaardigheden verder komen dan slimme kinderen met slechte studievaardigheden.
Ook leer je een goede werkhouding aan, een discipline en een manier om gestructureerd aan je werk te beginnen. Dit geeft rust in je hoofd: je weet hoe je aan iets moet beginnen, je hebt ‘een plan van aanpak’.

 

Onder studievaardigheden versta ik ook dat jongeren hun maakwerk overzichtelijk leren opschrijven in hun schrift. Als het een rommeltje in je schriften is, dan raak je snel het overzicht kwijt en dan kost het je meer moeite om te leren voor een proefwerk. Wanneer de lesstof overzichtelijk en leesbaar is, dan leer je gemakkelijker.
Jij hoeft dit alles niet in je ‘eentje uit te vinden’, dit kan je leren van iemand anders. Een sprinkplank om uiteindelijk zelfstandig en op een efficiënte manier te kunnen studeren. En een fijne bijkomstigheid is dat je meer vrije tijd zal overhouden om leuke, creatieve en sportieve dingen te kunnen doen.

Meer informatie over studievaardigheden aanleren? Neem nu vrijblijvend contact op of bel 06 49 86 40 36


Een ervaring

“Ontzettend bedankt voor al je hulp tot zover. We zijn ontzettend blij dat onze zoon die in het VWO zit,met flinke stappen vooruit is gegaan, mede dankzij jouw hulp. Hij is wat zelfverzekerder, aangezien hij wat mooie cijfers heeft terug gekregen.”
Aruna